Rots en Water
Sociale Competentie Training
Recente Tweets
Mooi Positief
www.rotsenwater.nl

Individuele Basistraining
Gezinstraining
Groepstraining
Dit artikel bestaat niet
Het opgevraagde artikel bestaat niet of is op dit moment niet beschikbaar.
Teamtraining
Documentaire Rots en Water

Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Rots en Water, algemene informatie


Als kind, jongeren en (misschien juist) zelfs als volwassene lijk je soms steeds maar tegen dezelfde dingen aan te lopen; te blijven hangen in het zelfde patroon. Op school heb je steeds ruzie met dezelfde leraar en ook thuis lijken ze je totaal niet te begrijpen… en andersom. Woedend kun je erom worden; en dat wordt je dan jammer genoeg ook vaak. Of je wordt steeds weer opnieuw gepest…. Op school… op de sportclub….. zelfs nu je volwassen bent lijkt het steeds maar door te gaan. Je wilt het zelf eigenlijk ook graag anders doen maarja….

 


De Rots en Water training is een Sociale Competentie Training die inmiddels wereldwijd wordt toegepast. Bij deze methode staat de Rots in jezelf voor spierspanning, je eigen mening durven geven en een standpunt kunnen innemen. Je hebt een stevige basis en komt op voor jezelf. Het Water in jezelf staat voor ontspannen spieren, voor anticipatie en contact met de ander. Water staat voor bewustzijn van je eigen gevoelens en ideeën, maar ook aandacht hebben voor die van anderen, dus leren samen werken en je inleven in de ander.Tijdens de trainingen leer je Rots te zijn als de situatie daarom vraagt en ervaar je hoe het is om Water te gebruiken in het contact met andere kinderen en volwassenen. Het bewust inzetten van een Rots- of Waterhouding en zoeken naar de juiste balans, helpt je om steviger in je schoenen te staan.

Door veel fysieke oefeningen worden mentale en sociale vaardigheden aangeleerd en versterkt. Naast de fysieke oefeningen vinden er (groeps-) gesprekken plaats en zijn er korte opdrachten om naar eigen handelen te kijken, zelfreflectie.

Thema’s waar aan gewerkt wordt zijn zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, omgaan met grenzen, communicatie en het vinden van een eigen weg. Ook zit er een deel zelfverdediging in. Deze thema’s komen aan de orde door gerichte oefeningen waarbij 4 belangrijke principes een rol spelen:

  • Stevig en ontspannen leren staan
  • Controleren van de ademhaling en het leren focussen
  • Inzicht in eigen gedrag door bewustwording van het eigen lichaam
  • Fysieke (non-verbale) communicatie als basis voor andere communicatievormen 
Rots en Water is een puur Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet. Meer informatie over de ontwikkelaar en Rots en Water vindt je op  www.rotsenwater.nl

Wil jij je aanmelden voor de Mooi Sterk, Rots en Watertraining? Heb je tips, tops of vragen… Via het contactformulier kun je mij een mail sturen. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Mooi Positief dan kun je je aanmelden voor mijn nieuwsbrief.