Mooi Positief
Kracht door positief denken
Recente Tweets
Begeleiding en Coaching

Zelfredzaamheid

Weerbaarheid

Contact Mooi Positief

Contact Mooi Zelfstandig

Rots en Water Gezinstraining


Mooi Positief biedt naast Individuele Begeleiding en Zelfstandigheidstraining ook een Sociale Competentie Training aan: Mooi Sterk, Rots en Watertraining.

In elk groep, groot of klein, oud of jong, op elk niveau…. Er is altijd groepsdynamiek. Ook, misschien juist wel, in gezinnen kan de dynamiek behoorlijk impact hebben in de manier van samenwerken en omgaan met elkaar. Je houdt van elkaar, hebt het beste met elkaar voor en toch kan het soms zo moeilijk zijn….

 

Mooi Positief geeft onder de noemer Mooi Sterk de volgende Rots en Watertrainingen:

Mooi Positief heeft een uniek concept geschreven speciaal voor gezinnen. In elk willekeurig gezin is er wel iemand te ‘rotsig’ of te ‘waterig’. Te rotsig ervaar je doordat je bijvoorbeeld snel ruzie hebt of je merkt dat mensen altijd zo heftig op je reageren. Vaak gaan mensen die te waterig zijn volledig voorbij aan wat ze wel willen of belangrijk vinden. Rots en Watertraining is een prachtige manier om met jullie gezin bezig te zijn. Je leert van elkaar wat de kracht is van het zijn als een Rots of Water; je leert dit bespreekbaar maken en door oefeningen leer je niet alleen de houding aan te nemen die je graag wilt maar bovendien leer je voelen en begrijpen dat je hierin zelf keuzes hebt. Dat je door je actie vaak een reactie krijgt. In deze training kun je elkaar helpen om in je eigen kracht te staan. Je bent niet onzeker, zwak of juist explosief… Je bent een deel Rots en een deel Water.

Uniek aan deze training is dat hij gegeven wordt in een trainingsweekend. Je verblijft samen met nog 1 of 2 andere gezinnen op een prachtig en rustig vakantiepark. Uiteraard in jullie eigen vakantiewoning. Hierdoor ligt de focus in dit weekend geheel op het samen zijn als gezin en op de Rots en Watertraining. Het grote voordeel is dat je ervaringen met elkaar uit kunt wisselen maar ook je rust kunt pakken als je dat prettig vindt. Gedurende het weekend zullen er lesblokken zijn voor alle gezinnen tegelijk, voor de kinderen en jongeren, voor de ouders en voor het Individuele gezin.

Doordat je deze training als gezin doet kun je samen bewaken dat hetgeen dat geleerd is ook in de praktijk toegepast kan worden. Je kunt, vanuit wederzijds respect en liefde, elkaar beter begrijpen. Je wordt je bewust van je eigen houding en de reactie die je hierop kunt verwachten en je kunt werken aan zowel persoonlijke leerdoelen als doelen die jullie voor jullie gezin stellen.

De trainingen worden gegeven in weekenden en schoolvakanties vinden plaats door het hele land. Naast de training met meerdere gezinnen geef ik ook trainingen aan individuele gezinnen. 

Wil je meer informatie of wil je jullie aanmelden voor de Mooi Sterk, Rots en Water Gezinstraining? Heb je tips, tops of vragen… Via het contactformulier kun je mij een mail sturen. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Mooi Positief dan kun je je aanmelden voor mijn nieuwsbrief.