Mooi Positief
Kracht door positief denken
Recente Tweets
Begeleiding en Coaching

Zelfredzaamheid

Weerbaarheid

Contact Mooi Positief

Contact Mooi Zelfstandig

Mooi Zelfstandig, werken aan zelfredzaamheid

Zelfstandigheid maar vooral zelfredzaamheid is belangrijk. Op weg naar volwassen worden krijgt iedereen min of meer de behoefte om zelfstandig te zijn. De behoefte om zelf te bepalen over steeds grotere zaken. Maar om op een goede manier zelfstandig te worden moet je wel zelfredzaam zijn en andersom. Mooi Zelfstandig gaat niet alleen om de praktische, zelfstandige, uitvoering maar juist ook om de gehele zelfredzaamheid. Zelfredzaamheid gaat om veel meer dingen zoals financiën, lichamelijke en geestelijke gezondheid, (huiselijke) relaties  maar ook bijvoorbeeld het hebben van een sociaal netwerk.

Werkwijze Mooi Zelfstandig:

De coaching, training en begeleiding van Mooi Zelfstandig kan uitermate goed ingezet worden voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis, AD(H)D  en is zowel geschikt voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen. De trainingen en begeleiding is doelgericht en wordt ondersteund door een gezamenlijk opgesteld begeleidingsplan. Hierin worden, eventueel met de direct omgeving, persoonlijke doelen gesteld.

De begeleiding en training Mooi Zelfstandig is mogelijk in de thuissituatie (ambulant) maar ook op de prachtige locaties in Zwolle of locatie in Ommen. Op de beide locaties is individuele begeleiding mogelijk maar kan er ook zeker gewerkt worden aan sociale vaardigheden in een groepje. Door de mogelijkheid van overnachtingen, zowel doordeweeks, naschools of in weekenden  en vakanties, kan er zeer goed gewerkt worden aan bijvoorbeeld het aanleren van een goede dagstructuur en een gezonde levensstijl maar ook het invullen van vrije tijdsbesteding of het plannen van huiswerk en huishoudelijke taken.

Op de beide locaties organiseren we regelmatig activiteiten om de zelfredzaamheid te vergroten zoals jongerenavonden, koffieochtenden of (sport)activiteiten en trainingsweekenden. Wil je meer weten over de activiteiten of over  Mooi Zelfstandig? Via het contactformulier kun je een mail sturen. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.